Over mij,

 

Ik ben Rebecca Zomers-Hennekam Geboren in Brabant en woonachtig in Klazienaveen. Ik ben getrouwd met Ruut Zomers. We hebben  4 kinderen en momenteel 4 Bassets in huize Zomers. 
Ik ben geboren in 1984, letterlijk tussen de honden. Mijn ouders zijn in 1980 begonnen met het fokken van rashonden. Eerst voor een korte periode de Rottweilers, daarna zijn ze de Mastino Napoletano gaan fokken. Daar hebben zowel mijn broertje als ik onze jeugd mee doorgebracht.Mijn ouders zijn begonnen met een hondenschool in 1983. Mijn broertje en ik gingen vaak mee naar een dogshows/hondententoonstelling. Ik heb heel veel hondenrassen voorbij zien komen op de shows en op de hondenschool van mijn ouders.
Ik wilde eigenlijk ook een hondje, maar dan een kleintje en een voor mezelf. Er kwam een kennis van mijn ouders met een Welsh Corgi Pembroke puppy langs tijdens een cursus die mijn ouders destijds gaven. Ik werd zo verliefd op een Pembroke dat ik verkocht was en na lang zeuren kreeg ik op mijn tiende levensjaar van mijn ouders mijn eerste eigen hondje. Een Welsh Corgi Pembroke genaamd Juultje, dat was in 1994. Met twee ganzen erbij, die kreeg ik er gratis bij zodat ik met Juultje kon trainen op het drijven van vee. Mijn ganzen, Juultje en ik waren de schrik van de hondenschool van mijn ouders. Ze waren niet bij me weg te slaan en volgde me letterlijk overal, zelfs tot in het zwembad.Nadat ik op mezelf ging wonen wilde ik natuurlijk een hond, “het bloed kruipt waar het niet gaan kan”. Mijn hondje Juultje was inmiddels overleden. Met de tip van mijn ouders zijn we naar een Clumber Spaniël Kennel gaan kijken bij goede kennissen van mijn ouders. Bonnie mocht met ons mee (ze werd uitgezet bij ons) dat hield in dat Bonnie bij ons mocht wonen en als ze gedekt zou worden dat ze terug zou gaan naar de fokker. Ook Bonnie was heel erg gericht naar mij. Helaas moest Bonnie terug naar de kennel. Daar stond ik dan zonder hond.Ook mijn man is opgegroeid met honden. We waren er samen snel over uit dat we een Basset Hound wilden. Meerdere keren een clubmatch bezocht en informatie gevraagd en opgezocht op internet, maar omdat een Basset niet lang alleen kon blijven en ik toen nog fulltime werkte bij de Koninklijke Luchtmacht  hadden we toen besloten om geen Basset in huis te nemen. Echter wilde we wel een hond in huis, dus ging ik naar mijn ouders voor advies en daar was onze “Mo” (kort voor Mozart) een Welsh Corgi Pembroke, Mo mocht zijn laatste jaren bij ons pensioneren. Mo is uiteindelijk bijna 15 jaar oud geworden.Na één “lang” jaar zonder hond begon het weer te kriebelen. Ik werkte toen parttime i.v.m. ons huishouden. Ons huishouden was inmiddels geroeid van nul naar vier kinderen. Nu is er plaats en tijd voor een Basset!

Daar was onze Basset Hound Kimball van Hollandheim a.k.a Fred
 onze lieve huishond. Ik was zo verknocht aan de Basset Hound en daar was onze Fred. Na onze eerste Basset wilde ik  graag een erbij teefje voor de shows.   
In 25-04-2020 mogen we Treasure van Hollandheim (a.k.a Trees) ophalen bij Carla Gerber. Trees heeft een paar shows gelopen.
En hopelijk mogen we in de toekomst van Trees haar eerste nestje verwachten.


Onze kennelnaam is afkomstig van onze achternaam. 
Mijn kennelnaam Étés Maison betekent vertaald naar het Nederlands Huize Zomers/ Zomers Huis. Ik heb voor een Franse kennelnaam gekozen omdat een Basset Hound van oorsprong uit Frankrijk komt die later naar Engeland is gegaan. De Franse vertaling Bas (Basset) betekent laag en de Engelse vertaling Hound betekent hond.