Graag stel ik mezelf aan u voor


Rebecca Zomers-Hennekam

Geboren op 28-02-1984 te Oudenbosch
Gehuwd met Ruut sinds 2010

Moeder van vier zoons    

Ik fok rashonden sinds 2021
Basset Hound eigenaar sinds 2017
Basset Hound fokster en eigenaresse kennel Étés Maison sinds 2020


de kennel

Mijn honden zijn mijn maatjes en leven dus bij ons in en om het huis 

en hebben de beschikking over een terrein van 5000m² om te spelen en te ravotten

Ik ben lid van de Nederlandse Basset Hound Club


Kennel Étés Maison is rijkserkend en staat ingeschreven bij de RVO.
Kennel Étés Maison is een onafhankelijke kennel, wij worden door geen enkel merk/brand gesponsord en zijn daarom geheel autonoom.

Ik fok volgens de internationaal aanvaarde voorwaarden gesteld door de Federation Cynologique International en door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland alsmede door de Basset Hound club.


Over mij en hoe het allemaal begonnen is

Ik ben dus Rebecca Zomers-Hennekam Geboren in Brabant en woonachtig in Drenthe. Ik ben getrouwd met Ruut Zomers. We hebben  4 kinderen en een aantal Bassets in huize Zomers. 

Ik ben geboren in 1984, letterlijk tussen de honden. Mijn ouders zijn in 1980 begonnen met het fokken van rashonden. Eerst voor een korte periode met Rottweilers, daarna zijn ze de Mastino Napoletano gaan fokken. Daar hebben zowel mijn broertje als ik onze jeugd mee doorgebracht.

Mijn ouders zijn begonnen met een hondenschool in 1983. Mijn broertje en ik gingen vaak mee naar een dogshows/hondententoonstelling. Ik heb heel veel hondenrassen voorbij zien komen op de shows en op de hondenschool van mijn ouders.

Ik wilde eigenlijk ook een hondje, maar dan een kleintje en een voor mezelf. Er kwam een kennis van mijn ouders met een Welsh Corgi Pembroke puppy langs tijdens een cursus die mijn ouders destijds gaven. Ik werd zo verliefd op een Pembroke dat ik verkocht was en na lang zeuren kreeg ik op mijn tiende levensjaar van mijn ouders mijn eerste eigen hondje. Een Welsh Corgi Pembroke genaamd Juultje, dat was in 1994, met twee ganzen erbij, die kreeg ik er gratis bij zodat ik met Juultje kon trainen op het drijven van vee. Mijn ganzen, Juultje en ik waren de schrik van de hondenschool van mijn ouders. Mijn Juultje en de ganzen waren niet bij me weg te slaan en volgde me letterlijk overal, zelfs tot in het zwembad.

Nadat ik op mezelf ging wonen wilde ik natuurlijk een hond, “het bloed kruipt waar het niet gaan kan”. Mijn hondje Juultje was inmiddels overleden. Met de tip van mijn ouders zijn we naar een Clumber Spaniël Kennel gaan kijken bij goede kennissen van mijn ouders. En daar zat Bonnie en zij mocht met ons mee naar huis (ze werd uitgezet bij ons door de fokker) dat hield in dat Bonnie bij ons mocht wonen en als ze gedekt zou worden dat ze terug zou gaan naar de fokker. Ook Bonnie was heel erg gericht naar mij. Helaas moest Bonnie terug naar de kennel. Daar stond ik dan alweer zonder hond.

Ook mijn man is opgegroeid met honden. We waren er samen snel over uit dat we een Basset Hound wilden hebben want dat ras sprak ons beiden heel erg aan. We hebben toen meerdere keren een clubmatch bezocht en informatie gevraagd en opgezocht op internet, maar omdat een Basset niet lang alleen kan blijven en ik toen nog fulltime werkte bij de Koninklijke Luchtmacht, hadden we toen besloten om voorlopig het idee een Basset in huis te nemen in de koelkast gezet. Echter wilde we wel een hond in huis, dus ging ik naar mijn ouders voor advies, mijn ouders geven me toen hun "Mo" (kort voor Mozart) mee met ons, wij woonde toen op 100 meter van mijn ouders af dus ging Mo ook regelmatig even op bezoek bij mijn ouders. Mo was een Welsh Corgi Pembroke, Mo was al op leeftijd en mocht zijn laatste jaren bij ons pensioneren. Mo is uiteindelijk bijna 15 jaar oud geworden.

Daarna één “lang” jaar zonder hond begon het weer te kriebelen. Ik werkte toen parttime i.v.m. ons huishouden. Ons huishouden was inmiddels geroeid van twee naar zes want inmiddels waren er vier kinderen geboren in huize Zomers, en had ik wel plaats en was genoeg thuis om een Basset erbij te gaan nemen.

Daar was onze eerste Basset Hound... Kimball van Hollandheim a.k.a Fred, onze lieve huishond. 

Na onze eerste Basset wilde ik er graag nog een erbij hebben, een teefje waar ik dan mee naar de hondenshows kon gaan.  


Op 25-04-2020 mochten we danTreasure van Hollandheim (a.k.a Trees) gaan ophalen bij Carla Gerber. Trees heeft een paar shows gelopen. Trees heeft haar eerste nestje gehad in 2022 en is bevallen van drie prachtige pups...vanaf daar is mijn fokkers-avontuur begonnen welke te volgen is op mijn website en FB page.

Over de kennelnaam, deze is afkomstig van onze achternaam. 
Mijn kennelnaam Étés Maison betekent vertaald naar het Nederlands Huize Zomers/ Zomers Huis. Ik heb voor een Franse kennelnaam gekozen omdat een Basset Hound van oorsprong uit Frankrijk komt die later naar Engeland is gegaan. De Franse vertaling Bas (Basset) betekent laag en de Engelse vertaling Hound betekent hond.